Henrik Jørgensen på gaden med Jens Rohde op til EU-valget i maj.[Artikel-link]

På bagsiden af Venstres valgprogramsfolder har der kørt en konkurrence om en iPad.

Vinderen er fundet og det blev nummer:

 

12251

 

Stort tillykke til vinderen, der kan afhente sin iPad hos Advokaterne Dyrberg & Brinkmann fra 19/11.
 [Artikel-link]

En glad Hjørring-dreng med blik for hele kommunen

h1.jpg (138410 bytes)

Mit navn er Henrik Jørgensen. Jeg er født i Hjørring, hvor jeg voksede op hos mine bedsteforældre, en, på papiret lidt rodet historie. Min storesøster viste sig, at være min mor, og min mor og far var mine bedsteforældre. Det var vist sådan man gjorde dengang, hvis de unge havde været lidt for tidligt ude. Sådan var det i hvert fald for mig.


h2.jpg (77660 bytes)Alene med bedstefar:
Min far/bedstefar, Jens Christian Jørgensen, var ansat som anlægsgartner hos gartner Clausen i Hjørring. Da bedstemor, Else Marie Jørgensen, alt for tidligt 48 år gammel døde, flyttede bedstefar og jeg til Aalborg og bedstefar blev afdelingsleder hos Aalborg Anlægsgartneri.
Jeg kom i Vejgaard Østre skole i Aalborg, og fik her gode venner. Så gode, at da bedstefar fem år senere flyttede tilbage til Hjørring, bestemte jeg mig til at blive boende i Aalborg hos en god kammerat. Jeg var dengang 15 år! Eventyret varede dog ikke så længe, jeg ville "hjem" til bedstefar, som nu boede på Finlandsvej, hvor han var blevet vicevært i Grønnegården.

Uddannelse:
Jeg kom på Nordre skole og senere HF i Hjørring, og handelseksamen tog jeg på gymnasiet i Aalborg. Tilbage i Hjørring, kom jeg i lære hos isenkræmmer Søren Holm (hvem husker ikke Holm?) Den plads blev springbrættet til mit videre virke.
Først var det Dansk Supermarked og Bilka. Her blev det historien om aspiranten, der endte som varehuschef. Og i den periode var jeg med til at etablere Bilka i både Næstved og Slagelse.

I mere end 25 år var jeg i detailbranchen, fra 1979 til 1993, var jeg en del af Bilka og de næste ni år arbejdede jeg for konkurrenten FDB, hvor jeg bl.a. var koncerndirektør. Det var i den periode at sloganet "det tar' kun 5 min. , men vi vil så gerne have, at du bliver lidt længere" blev opfundet i Fakta, som var en del af FDB. Vores fokus var på medarbejdernes trivsel, det gav tilfredse og glade medarbejdere, og ændrede en underskudsforretning til en særdeles rentabel forretning. Det er jeg stadig stolt af.

Jobskifte:
Jeg arbejdede fra 2001 til 2003 hos IC Companys internationale detailhandels division, med ansvar for tøjbutikker i 22 lande, og den store verden gav mig lyst til at lægge arm med rejsebranchen. Derfor vendte jeg i 2003 tilbage til Hjørring som direktør i, og senere medejer af DFT Travel i Markedsgade. Jeg forlod virksomheden sidste år i november, for at koncentrere mig om arbejdet med at blive Hjørrings næste borgmester.

Musikken betyder meget:
Jeg har altid været glad for musik, især guitarmusik! Og jeg fik den første af fem guitarer, en Egmond Lucky 7, af Bager-Lasse i Hobro. Ham var jeg i familie med, og han lærte mig at spille "Ali Bali Bi" af poeten Cæsar, og "Lille sommerfugl" med Bjørn Tidemann.


h3.jpg (57727 bytes)Guitaren har fulgt mig gennem hele livet, og da jeg var i Næstved storcenter, dannede vi det lokale Bilka-band, bestående af grøntmanden, slagteren og med personalechefen som sanger, og mig som guitarist.

Karrieren bød også på "Fakta All Stars" og jeg har sågar gæsteoptrådt med Johnny Reimer og Jodle Birge en enkelt gang!
Jeg har oplevet operaen Carmen i Veronas amfiteater i måneskin til klokken to om natten, fantastisk oplevelse som jeg stadig kan mærke. Musik er og bliver en stor del af mit liv.

Privatlivet:
Karrieren har været hæsblæsende, og kun med en meget solid hjemmefront har det været muligt, så jeg har meget, at takke min kone Gitte for.

h4.jpg (75762 bytes)Hun har været den faste støtte gennem alle årene, og sammen har vi fire dejlige piger, Christina er 36 år, Louise er 33 år, og så er der tvillingerne Anna og Lotte, de er født i 1988, dem har hun også overkommet! Og sideløbende med børnepasningen har hun uddannet sig som pædagog!
Vi mødte hinanden da hun var 15 år! Og jeg var 16! Hun stod ved busstoppestedet ved sygehuset på Bispensgade, og jeg kom kørende på min knallert og råbte hej. Siden har vi været sammen. Kun et par store børn, men vi har aldrig fortrudt det.

Fremtiden:
Jeg har ikke beskæftiget mig meget med lokalpolitik, til gengæld har jeg været langt omkring i min erhvervskarriere, ikke mindst som leder og som direktør og bestyrelsesformand i nogle af Danmarks største virksomheder. Det har krævet en stor del politisk fornemmelse og praktisk politisk arbejde. Jeg er overbevist om, at denne erfaring vil være til gavn for Hjørring Kommune, det hele handler jo om forståelse og empati.
Hjørring er stedet hvor jeg blev født. Hjørring er stedet som jeg bliver ved med, at vende tilbage til. Hjørring Kommune er der jeg vil gøre en forskel, til gavn for os alle sammen!

Visioner:
Hjørring Kommune skal være centrum, vi er ikke en udkantskommune! Det er kun spørgsmålet om, hvor passeren sættes på landkortet. Min cirkel indrammer Sydnorge! Der har vi jo allerede gode relationer. Hjørring/Hirtshals skal være et handelscentrum, et lavprisvarehus er måske ikke så fjernt, det vil kunne akkumulere vækst i området til gavn for hele kommunen og total set skabe flere arbejdspladser i kommunen. Det er ikke tro, det er viden, som jeg har brugt til gavn for andre byer.

h5.jpg (141193 bytes)

Vi kan hvad vi vil:
Kun fantasien sætter grænser! Ja ja, det siger man jo - jeg mener det!
Hjørring Kommune har alt hvad resten af Danmark sukker efter. Vi har havet som nabo, vi har industrihavn som tjener penge, vi har turister og Dana Cup, der lægger penge i kassen, vi har uddannelsestilbud, vi har sportsfaciliteter, sygehus Vendsyssel, ældrepleje, velfungerende skoler, vi investerer i nyt teater og stadion, ja der mangler ikke noget, og det skal vi værne om og gøre bedre dag for dag, år for år.

Vi skal sikre vores landsbyer har vilkår, der tiltrækker nye indbyggere gennem at holde vores service i orden såsom skoler, veje og andre faciliteter der giver mening i lokal samfundet.

Mange gode hilsner
Henrik
 

 [Artikel-link]

 

FACEBOOK

Du kan blive ven med mig på Facebook, og samtidig deltage i - og få indflydelse på - diskussionerne, som jeg deltager i. 

 
Venstres Landsorganisation
www.venstre.dk
Venstre i Hjørring Kommune
www.hjoerring.venstre.dk
Venstre i Hjørring By
www.venstre-hjoerring.dk

 

CMS-hjemmside fra Net For Dig, Hjørring